Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjajmo prehrambene navike

Stiže kuharica s jelima od kukaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želite li spasiti prašume, poboljšati svoju prehranu i zdravlje, smanjiti globalne emisije stakleničkih plinova i srezati troškove za hranu, sve što trebate učiniti je početi jesti kukce i crve.

Quiche od brašnenog crva, spring rolice od skakavaca i druga jela od kukaca odgovor su na globalnu krizu hrane, izjavio je nizozemski znanstvenik Arnold van Huis.

Pročitajte i ovo Mesnica - 2 Borba s inflacijom Nazire li se napokon kraj divljanju cijena hrane? Jedna stvar zavarava: "Kod toga smo imali naročito velik rast..." Provjereno: Prehrana Hrvata - 10 Kako se hrane Hrvati Kava, cigarete i pecivo za doručak! Hrvati su najdeblja europska nacija: "Većina pretilih ne jede pred drugima nego jede kriomice"

Profesor na Sveučilištu Wageningen u Nizozemskoj izjavio je da kukci sadrže više proteina od odrezaka, njihov uzgoj manje košta i konzumiraju manje vode. On čak planira napisati kuharicu s jelima od kukaca.

'Djeca nemaju problema s jedenjem kukaca, ali odrasli imaju, a samo ih isprobavanje takve hrane i iskustvo može natjerati da promijene mišljenje', smatra Van Huis dodajući da je problem psihološke prirode. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene