Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za ultraortodoksne Židove

Specijalan izum: Naočale koje zamagle pogled na golišave žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnoviji proizvod namijenjen isključivo ultraortodoksnim Židovima su naočale koje zamagle vid kako bi muškarci izbjegli pogled na neprimjereno obučene žene.

Kako bi se u potpunosti pridržavali svog životnog stila ultraortodoksni Židovi u pojedinim dijelovima Jeruzalema su razdvojili muškarce i žene u autobusima, na ulici, te na ostalim javnim površinama u susjedstvima u kojima čine većinu stanovništva.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Prema ortodoksnom tumačenju židovskih zakona, zabranjen je kontakt između muškarca i žene koji nisu u bračnoj zajednici. Zato i na ulicama takvih četvrti stoje znakovi koji upućuju žene da odijevaju odjeću dugih rukava, duge suknje i da budu potpuno zakopčane.

>> VIDEO: Prosvjedi sekularnih i ultra-ortodoksnih Židova

Ekstremisti vjeruju kako se neke žene svojim načinom oblačenja izruguju ovim zakonima, te su počeli prodavati naočale koje muškarcima zamagljuju vid kako ne bi vidjeli žene koje se neprimjereno odijevaju.

Radi se o naočalama koje preko leća imaju poseban film zahvaljujući kojem vide normalno na nekoliko metara, koliko im je potrebno za normalno kretanje gradom, ali sve više od toga postaje zamagljeno, uključujući i neprimjereno odjevene žene.

Naočale se podaju po cijeni od otprilike 35 kuna, ali nije poznato koliko ih je do sada prodano.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene