Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo nasilja

VIDEO: Prosvjedi sekularnih i ultra-ortodoksnih Židova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina Izraelaca prosvjedovalo je u subotu u Jeruzalemu protiv kampanje ultra-ortodoksnih židova koji traže da tijekom šabata u gradu bude sve zatvoreno, izvijestile su agencije.

Prosvjedi su potaknuli napetosti između izraelske sekularne većine i ortodoksne manjine koja želi da se Izraelci striktno drže starih zakona koji, primjerice, zabranjuju rad ili vožnju tijekom šabata. Policija je izvijestila da nije bilo nasilja i da su prosvjedi, održani u zapadnom dijelu Jeruzalema, prošli u miru.

Pročitajte i ovo Marco Buschmann, njemački ministar pravosuđa Na Danu židovske zajednice Njemačka zabilježila 4300 kaznenih djela povezanih s ratom u Gazi: "Ovo je sjeme mržnje koje, nažalost, klija" Antisemitizam na američkim sveučilištima - 2 Podnijela ostavku Predsjednica prestižnog sveučilišta pozivala na genocid protiv Židova: "To je odluka koja ovisi o kontekstu"

>> Židovi prosvjedovali protiv ‘Intela’ jer ne poštuje šabat

U subotu ujutro manja skupina ultra-ortodoksnih židova prosvjedovala je ispred tvornice za izradu elektronskih čipova Intel Corp. tražeći da se ukine njezin rad u subotu, a u odvojenom prosvjedu, druga je skupina židova od vlasti tražila zatvaranje javnog parkirališta, smještenog u blizini jeruzalemskih zidina tijekom šabata. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene