Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vječna mladost

Prva osoba koja će živjeti tisuću godina vjerojatno je već rođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo što želim napraviti je riješiti se uporabe riječi besmrtnost, jer je izuzetno štetna, kaže Aubrey de Grey.

Vrlo je vjerojatno da je prva osoba koja će doživjeti 1000. godinu već živa. Tvrdi to rastuća pukovnija istraživača koji vjeruju da je biološka revolucija koja će omogućiti ljudima da iskuse vječnu mladost iza ugla, piše news.com.au.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može li novac pobijediti smrt? Ovi milijarderi žele živjeti VJEČNO! Slika nije dostupna Britanski znanstvenik tvrdi 'Čovjek koji će doživjeti 150 godina je već među nama'

U epicentru istraživanja je znanstvenik s Cambridgea Aubrey de Grey.

'Prvo što želim napraviti je riješiti se uporabe riječi besmrtnost, jer je izuzetno štetna, nije samo pogrešna, nego i štetna', rekao je i dodao da ona znači nula posto šanse za smrt od bilo kojeg uzroka.

'A ja radim na samo jednom određenom uzroku smrti, odnosno starenju', objasnio je.

Kako bi postigao dugovječnost, de Grey razvija terapiju za ubijanje stanica koje su izgubile sposobnost dijeljena, čime se dopušta zdravim stanicama da se dijele i nadopunjuju tkivo.

'Terapije na kojima radimo u ovom trenutku neće biti savršene. Bit će dovoljno dobre da ljude koji imaju 60 godina pomlade dovoljno dobro, tako da biološki neće imati 60 godina dok ne napune 90 kronološki', kaže.

Ovi milijarderi žele živjeti VJEČNO

Objasnio je da to znači da su kupili 30 godina vremena da shvate kako ih pomladiti kada im bude kronološki 90. Vjeruje da će 30 godina biti dovoljno vremena za takvo nešto.

Grey takođear smatra da je vjerojatnije da će se razviti njegova tehnika za postizanje vječne mladosti, nego teorije koje se fokusiraju na sprečavanje metabolizma da nanosi štetu tijelu.

'U budućnosti ćemo moći biti korak ispred problema i nastaviti pomlađivati iste ljude dok oni to žele', poručio je.

Kaže da će veliki napredak biti kada uspiju pomladiti miševe u laboratoriju. Nakon toga, kaže, ljudi će znati da je samo pitanje vremena kada će to moći napraviti i čovjeku.

'Dakle, to je mjesto do kojeg želim doći i mislim da imamo šanse doći do toga za šest do osam godina od sada', poručio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene