Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U javnosti za mjesec dana

Prva beba kajman u povijesti zagrebačkog ZOO vrta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u njegovoj 88 godina dugoj povijesti, u zagrebačkom se zvjerinjaku izlegao patuljasti kajman.

Iz jajeta je izvirio u noći s nedjelje na ponedjeljak pod budnim okom stručnog tima Vrta, a iako je riječ o malom grabežljivcu, glasa se poput pačeta. Javnosti će biti predstavljen tek za mjesec dana, otkriva Ivan Cizelj, kurator za ribe, vodozemce i gmazove u Zoološkom vrtu grada Zagreba za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

' Beba kajman je trenutno u zaštićenoj prostoriji, gdje će biti još oko mjesec dana, jer mu treba mir, tišina i vrlo čisti uvjeti sa što manje stresa', kaže Cizelj i dodaje kako će se mali grabežljivac u tom periodu hraniti sa zalihama žumanjka iz jajeta iz kojeg se izlegao. Njegovo je jaje u inkubatoru grijano gotovo četiri mjeseca, a na još nekoliko jaja leži njegova mama, pa bi mali kajman za 10-tak dana mogao dobiti društvo. Radi li se o mužjaku ili ženki znat će se tek kad dosegne spolnu zrelost.

>> Crvene pande dobile imena Bambu i Coco

Budući da je život kajmana usko vezan uz vodu, novi prostor koji se za njih upravo završava u zagrebačkom Zoo vrtu prostire se na 22 metra četvorna od kojih je 15 prekriveno vodom, a otvorenje se očekuje sredinom veljače. Nova nastamba izgrađena je po najvišim europskim standardima, a zahvaljujući staklenom zidu, posjetitelji će prvi put imati i podvodni pogled na te „minijaturne zmajeve“.

Podatak kako je to prva beba kajman, koja se izlegla u zagrebačkom Zoo vrtu prvi put u njegovoj povijesti, za Cizelja je potvrda dobrog i kvalitetnog rada sa životinjama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene