Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemac je 20 godina skupljao zabranjeno 'voće' zvano ecstasy tablete i skupio impresivnu kolekciju od 2400 pilula, a onda mu ih je netko ukrao.


Neimenovani 46-godišnjak, krađu je prijavio i policiji te im je rekao kako je otprilike 40 tableta te droge otrovno, što je bio i glavni razlog da se odluči za odlazak u policiju, piše agencija AP. 'On je rekao da je svjestan kako svoju kolekciju više neće vidjeti, niti je dobiti nazad, ako je pronađemo', rekla je glasnogovornica policije Esther Naber.

Vezani članci Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana Slika nije dostupna Šestero pritvorenih na proturskom skupu u Amsterdamu

>> Ecstasy za eksperimentalno liječenje ratnih trauma

Ovaj neobični kolekcionar policiji je priznao kako je u životu probao ecstasy, ali da nije preprodavač droge, već da tablete skuplja zbog logoa na njima i šarolikog izgleda i oblika istih. 'Moja strast za skupljanjem tih tableta proizlazi iz raznolikosti njihovih boja, oblika i logoa', objasnio je 46-godišnjak. Kolekciju su lopovi ukrali iz njegovog doma u gradu Eerbeeku, koji se nalazi na oko 90 kilometara udaljenosti od Amsterdama.

Policija protiv njega zasad neće podnositi nikakve prijave, s obzirom na odsutnost dokaza za posjed tableta ecstasyja, ali vrijednost tolike količine tableta na tržištu inače bi iznosila oko 11.000 eura.