Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Da, doći ću na zabavu' potvrdio je jedan gost svoj dolazak na rođendan 14-godišnjeg Benjamina iz francuskog gradića Clermont-Ferranda. I tako još 50.000 drugih korisnika Facebooka.


50.000 ljudi potvrdilo je svoj dolazak na Benjaminov rođendan nakon što se događaj viralno proširio Facebookom. 

Vezani članci Sto godina kineske Komunističke partije - 2 Obljetnica 100. godišnjice Komunističke partije, predsjednik poručio da Kinu može spasiti samo socijalizam Nevjerojatne vrućine u Kanadi - 4 U Francuskoj poplave i tuča, u Kanadi izmjerena najviša temperatura u povijesti. Preminulo je 233 ljudi: "Klimatska kriza nije izmišljena"

'Zaključat ću kuću. Neće biti nikakve zabave', kazao je njegov otac nakon što su se počele širiti vijesti o zabavi. 'Moj sin ne organizira nikakvu zabavu, želim da to bude savršeno jasno'.

>> Nepozvani pijani tinejdžeri slavljeniku uništili kuću!

Benjamin je htio organizirati zabavu za nekoliko prijatelja u kući svoje bake u selu Chamalieres u blizini Clermont-Ferranda, no jedan od njegovih prijatelja je na Facebooku organizirao 'tajni događaj' koji je gostima dao mogućnost da pozovu još 60 drugih Facebook prijatelja. 'Tajni događaj' je bio sve samo ne tajni. Nakon što se viralno proširila Facebookom pozivnicu na Benjaminovu zabavu 11. svibnja je prihvatilo 50.000 ljudi.

Benjaminov otac je otkazao zabavu i podnio tužbu za lažno predstavljanje. I policija je stvar shvatila vrlo ozbiljno. Kazali su kako razmišljaju o blokadi ulice u kojoj živi Benjaminova baka te da će tu večer kada je trebala biti održana zabava oko njezine kuće rasporediti organe reda. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.