Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim Storms iz SAD-a čovjek je s najdubljim glasnom na svijetu. Deset oktava raspon je njegova glasa i upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek koji je otpjevao najnižu notu.


Talent Tima Stormsa otkriven je dok je još bio dijete, kad je pjevao u zboru u kršćanskom ljetnom kampu. Mutiranjem se njegov glas još više produbio.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO 6-godišnjak rolama prošao ispod 39 automobila Slika nije dostupna DOKAZI IZMIŠLJENI? Čekao smrtnu kaznu rekordnih 48 godina pa ga oslobodili...

'Zamislite dva klavira, stavljena jedan kraj drugog. Najniža nota koju ja mogu ispjevati bila bi zadnja oktava drugog klavira. Osam oktava niže od najniže note G na jednom klaviru', kaže Storms.

>> Nevjerojatno što je učinio zbog neuzvraćene ljubavi!

Storms je i vlasnik dvaju svjetskih rekorda: ima najveći raspon glasa, i to od deset oktava, a uspio je i otpjevati dosad najnižu zabilježenu notu G-7 (0,189 Hz).

Rekao je da ga je prilikom jednog nastupa slušao i otorinolaringolog, koji mu je prišao nakon nastupa i rekao da želi vidjeti te njegove fascinantne glasnice. 'Došao sam u njegovu ordinaciju, provukao mi je videoskop kroz nos i grlo i vidio sam svoje glasnice na ekranu. Bilo je zanimljivo, malo gadljivo, ali zanimljivo. Rekao mi je da su moje glasnice duplo duže od glasnica kakve je inače viđao u svojoj praksi te da su moji aritenoidni mišići puno pokretljiviji od onih drugih ljudi', kaže Storms.

Kako zvuči najdublji glas na svijetu, poslušajte u videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.