Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ponukana diskriminacijom između muških i ženksih golišavih fotografija odlučila se na ovaj potez.


Islandska političarka Bjort Olafsdotir na svom je Twitter profilu pokazala bradavicu. 'Pristala sam sudjelovati u kampanju 'Free the Nipple' jer mi se smučila cenzura ženskih tijela i napad na njih', rekla je članica islandskog parlamenta.

Vezani članci Sam svoj grudnjak (Foto: Instagram) Toliko su ekološki osviještene da ne nose grudnjake, već su dizajnirale potpuno prirodnu alternativu Bez grudnjaka (Foto: Instagram) Za njih je vikend počeo ranije, već su se riješile grudnjaka i pozirale u opuštenom izdanju

Njena bradavica izazvala je brojne polemike u javnosti, no ona sa svima njima vješto izlazi na kraj.

Svaka joj dojka teži sedam kilograma, njima za novce tuče muškarce

'Posljednjih nekoliko tjedana bradavica moje lijeve dojke odigrala je veću ulogu no što sam ikada mogla zamisliti. Moja bradavica vjerojatno je poznatija i od mog lica što bi mogao biti popriličan problem za člana parlamenta kao što sam ja', rekla je Olafsdotir.

Akciju 'Free the Nipple' pokrenula je islandska studentica Ada Smaradotir koja je prva na društvenim mrežama objavila svoje gole grudi kako bi iskazala ljutnju protiv dvostrukih standarda koje društvene mreže primjenjuju na golišave fotografije muškaraca i žena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook