Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Indoneziji?

Otkrivena žena koja navodno ima 157 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavni popis stanovništva u Indoneziji otkrio je u malenome selu na otoku Sumatri ženu koja tvrdi da ima 157 godina, rekao je u ponedjeljak dužnosnik indonezijskog ureda za statistiku.

Popisivači vjeruju kako je moguće da je Turinah doista rođena 1853., kako tvrdi. Najstarija poznata žena na svijetu bila je Francuskinja Jeanne Calment, koja je umrla 1997. u dobi od 122 godine. 'Nema autentičnih dokumenata koji bi dokazali njezinu dob, no na osnovi njezine izjave i uzimajući u obzir dob njezine usvojene kćeri, koja ima 108 godina, teško je u to sumnjati', rekao je dužnosnik službe za popis stanovništva Jhony Sardjono.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrabra reakcija građana Razbojnik napao staricu (86), ona u bijegu pala, a on je počeo skidati i legao na nju Slika nije dostupna BRANILI JOJ KONTAKT S OBITELJI Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao

Turinah i dalje radi oko svoje kuće, a cijeli je život pušila, istaknuo je. 'Unatoč dobi, ima izvrsno pamćenje, dobar vid i nema problema sa sluhom. Gotovo tečno govori nizozemski', dodao je. Indonezija je bila nizozemska kolonija nekoliko stoljeća prije Drugoga svjetskog rata, nakon kojega je proglasila neovisnost. Turinah tvrdi da je spalila svoje dokumente 1965. kako je se ne bi povezalo s komunistima, koje su indonezijske vlasti masovno ubijale pod optužbom da planiraju puč.

Jedna druga žena rekla je popisivačima da ima 145 godina. Indonezija ima gotovo 240 milijuna stanovnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene