Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pametna škola'

Osijek: Učenici u školi odgovaraju pomoću daljinskog upravljača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kredu, papirnate imenike i klasično ispitivanje učenika pred pločom zamijenili su pametnim pločama i e-imenicima, a učenici odgovaraju pomoću daljinskog upravljača.

U osnovnoj školi 'Višnjevac' klasično ispitivanje učenika pred pločom zamijenio je sustav Mimio Vote. Pomoću njega učenici odgovaraju pritiskom samo jednog gumba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod Osijeka gorio putnički vlak Slika nije dostupna Liječnik pri porodu novorođenčetu slomio lubanju pa pobjegao u Sarajevo

Iz Dugog sela u Sanremo - Učenici OŠ Ivan Benković oduševili svojim Briljantinom

'Učenicima je zanimljivo,zabavno glasanje. Osjećaju se kao da su na kvizu. Odmah vide povratnu informaciju što su odgovorili, kada su odgovorili,koliko su odgovorili, odmah se može upisati i nekakva ocjena.', ističe Mirjana Bagarić, profesorica matematike i fizike u OŠ Višnjevac.

Više ne koriste kredu, papirnate imenike i klasično ispitivanje učenika pred pločom. Koriste e-imenike, a nastavnicima predavanje uvelike olakšava 'pametna ploča'.

Učiteljica djeci zalijepila usta selotejpom jer su bila glasna na nastavi!

'U svakom trenutku što god netko pita, ja mogu odmah to prezentirati,odmah objasniti na vrlo zoran i jednostavan način mogu vidjeti pokuse koje ne mogu izvesti, jer možda nemam pribor, jer je pribor skup, a ovako pronađem neku animaciju.', rekla je profesorica Bagarić.

A i učenicima se ovakav način rada sviđa. Učenica Tonka Vuletić kaže kako imaju manju tremu nego kad stanu pred nastavnika i ne moraju odgovarati ispred njih oči u oči.

'Puno je bolje zato što prije nekad nismo mogli ni pročitati kad bi nastavnik pisao.', rekla je učenica Lorna Tokić.

Upisali je u jednu od najboljih privatnih škola - kako bi se jednom bogato udala!

Inovacija su svakako i e-imenici koji su zamijenili one papirnate.

'Sve je puno preglednije,administracija se lakše vodi, a da ne kažem to da roditelji svaki dan imaju uvid u ocjene i u izostanke svoje djece.', navodi Doroteja Vojedilov, profesorica engleskog i njemačkog jezika.

A dokaz tome da Višnjevčani uživaju u najsuvremenijoj opremi su upravo njihovi osmjesi na licima kada se vraćaju iz škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene