Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad narastem bit ću astronaut! Misao je to vodilja 7-godišnjeg Britanca Dextera Waltersa, koju su sasvim ozbiljno doživjeli i u NASA-i.


Jedan od najvećih snova sedmogodišnjeg Dextera Waltersa iz Velike Britanije je put na Mars - u jednom smjeru! No, nakon što je malo promislio shvatio je kako je možda mrvicu premlad.

>>Nekoliko vlasi kose Arthura C. Clarkea bit će lansirano duboko u svemir

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Prošetao svemirom i snimio svemirski 'selfie' Slika nije dostupna Astronaut opisao kako se umalo utopio u svemiru!

Stoga je odlučio velike dečke u NASA-i zapitati - kako se postaje astronaut?

'Čuo sam kako šaljete dvoje ljudi na Mars i volio bih im se pridružiti, ali samo mi je 7 godina, pa ne mogu. Ipak, želio bih to učiniti u budućnosti. Što trebam učiniti kako bih postao astronaut?', zapitao je mali Englez stručnjake iz američke svemirske agencije. Iz NASA-e je ubrzo stigao odgovor, također u obliku pisma.

'Mi iz NASA-e želimo da znaš kako su tvoje misli i ideje izuzetno važne za buduća svemirska istraživanja i nadamo se kako ćeš nastaviti proučavati naše svemirske programe, misije i postignućima.

Samo zamisli - za par godina i ti možeš biti jedan od pionira koji će nam pomoći u boljem razumijevanju našeg planeta i istraživanja Svemira', odgovorili su iz NASA-e 7-godišnjem Dexteru Waltersu, budućem astronautu.

Dexterova majka je čitavu korespondenciju objavila na Redditu, a pisma su jedna od najgledanijih fotografija na toj društvenoj mreži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook