Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav propust!

FOTO Skandal u Njemačkoj: Prodavali šalice, a na njima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nerazumjevanja na relaciji Njemačka-Kina došlo je do velike pogreške prilikom naručivanja keramičkih šalica. Nijemci su naručili jedno, a dobili...

Njemački lanac pokućstva ispričao se zbog prodaje šalica za kavu na kojima se nalazi portret Adolfa Hitlera. Navodo je došlo do zabune prilikom naručivanja motiva za šalice s kineskim dobavljačima.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

Na spornoj keramičkoj retro šalici uz motive cvijeća nalazi se i crno-bijela poštanska markica na kojoj je nacist Hitler ali i zabranjeni simbol svastika. 5 tisuća takvih šalica prošlog je mjeseca stiglo iz Kine u jedan njemački lanac pokućstva.

Tokio: Japanka nevjernog supruga na smrt izudarala šalicom

Jedan od vlasnika tvrtke u koju su ove šalice stigle Christian Zurbrueggen rekao je kako je čak 175 šalica prodano prije nego je propust uočen. Prijavili su ga sami kupci. Također je dodao kako čine sve što je u njihovoj moći da povuku te 'nacističke' šalice iz prodaje.

Kako kaže, došlo je do ozbiljne pogreške i nerazumjevanja između njihovog odjela nabave i kineskog dobavljača, koji je zabunom na šalice stavio fotografiju Adolfa Hitlera, nacističkog vođe.'Prilikom preuzimanja pošiljke, nitko nije uočio sporni motiv na šalicama' rekao je Zurbrueggen.

Ostalih 4.852 šalice su povučene iz prodaje i uništene, a Zurbrueggen moli kupce koji su kupili onih 175 šalica po cijeni od 1,99 eura, da ih vrate, a za uzvrat će dobiti vaučer u vrijednosti od 20 eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene