Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo mama!

Netko je rekao da je ovaj dječačić ružan. A onda se u priču uplela mama...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ružno. Tom je rječju jedan anonimni korisnik Instagrama opisao fotografiju dječačića s Down sindromom. Dječakova majka odlučila je napisati pismo toj osobi.

Megan Mennes iz Houstona ponosna je majka dječačića s Down sindromom. Prošli tjedan maleni je bio bolestan i kad je ozdravio njegova je mama stavila jednu sliku na Instagram kako bi pokazala da se njen bebač konačno oporavio od bolesti i da uživa na suncu.

Pročitajte i ovo Mobitel u ruci Nepravomoćno Na Facebooku vrijeđao policiju, pa dobio kaznu: "Ma daj, oni su idioti" Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

Među komentarima ispod slike jedan se posebno isticao. Netko je napisao samo riječ - ružno.

Evo što je Megan napisala u pismu posvećenom tom komentatoru.

Dragi trole,

Otkako sam počela pisati o svom sinu Quinnu i njegovoj bolesti znala sam da će ovaj dan doći. Na internetu ne manjka trollova koji se kriju iza anonimnosti s namjerom da budu okrutni i s njihovim neprijateljstvom sam se susrela već mnogo puta. Zapravo, prošli tjedan kad je opljačkan centar za Down sindrom u Houstonu i kad je ukradena oprema vrijedna 10.000 dolara nije nedostajalo zločestih komentara. Netko je čak pitao 'Kako će sad naučiti brojati do krumpir'. Drugi je rekao kako je 'bacanje novca na retardirane ionako glupo i da je udruga zaslužila da ih se opljačka. ovi komentari, iako uvredljivi, jednostavno služe kako bi demonstrirali ljudsku neukost potaknutu mržnjom i takvi ljudi nisu vrijedni mog vremena. Gade mi se dok čitam, ali shvaćam da se malo toga ože napraviti kod ovakve gluposti.

Pogledajte PODVIG ovog 27-godišnjaka s Downovim sindromom!

O tebi neću stvarati pretpostavke, ali mogu nagađati iz tvoje nezrelosti i neukosti da znaš vrlo malo o osjećaju bespomoćnosti roditelja koji brinu o djetetu s bolestima dišnih putova. Quinn je bio bolestan prošli tjedan, ali se do petka već osjećao bolje. Sjeli smo u vrt i upijali malo sunca poslije škole. Nema puno stvari na svijetu ljepših od prizora djeteteta koje se nakon bolesti konačno ozari i nasmiješi. Zato sam i snimila nekoliko fotografija kako bismo proslavili njegov oporavak i stavila ih na Instagram s hashtagom #downsyndrome. Volim gledati slike te djece kad imam vremena jer su mi preslatki. Ali ti naravno ne misliš tako jer ti si našao ovu sliku i ostavio komentar s jednom jedinom riječi - ružno.

To što misliš da je moje dijete ružno to je jedna stvar. Imaš pravo na svoje mišljenje. Ali činjenica da si namjerno pretraživao s hashtagom #downsyndrome kako bi našao slike koje ćeš vrijeđati (Quinn nije jedina žrtva tvog ponašanja) je djetinjasta i tužna. Tvoj profil prepun je uvredljivih postova i izjava koje svjedoče o tvojoj nepismenosti.... Kažeš da se šališ i poručuješ ljudima da se smire kad reagiraju. Ali što s činjenicom da namjerno tražiš slike naše djece? Da je tvoja mržnja ukaljala prekrasnu sliku mog sina? To nije šala. To je cyberbullying...

Ovo nije zadnji put da će netko omalovažavati mog sina jer je drugačiji. Neće biti zadnji put da se netko šali na njegov račun, ali ciljano tražiti takve ljude nije čak ni okrutno. To je neljudski.

...

Kao učiteljica vidjela sam kako završavaju djeca poput tebe. Izgore u svijetu. Izađi. Pročitaj knjigu. Pohvali nekoga. i najvažnije, prosvijetli sam sebe , u svijetu postoji dovoljno okrutnosti...

Nadam se da će i moja djeca naučiti nositi bolje, da neće pisati ovakve komentare i da će se prema drugima odnositi dostojanstveno i s poštovanjem. Svi to zaslužujemo, čak i ti.

Srdačno,

Ponosna Mama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene