Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika prije informiranosti

'Nešto raste u mom octu. Izgleda kao da ima glavu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena je u boci jabučnog octa primjetila strani organizam, koji je izgledao kao da ima glavu. Prosvjedovala je kod prodavača te dobila povrat novca i buket cvijeća. Evo o čemu je bila riječ.

Eleri Adkins (29) primijetila je bijelu želatinastu nakupinu u boci jabučnog octa koju je kupila mjesec dana prije. Ta Velšanka se zaprepastila i odmah priču dala u medije.

"Ne mogu vjerovati, nešto raste u mojoj boci octa. Izgleda kao da ima glavu", rekla je za Wales Online. Zabrinula se jer su njezina djeca konzumirala taj ocat. "Željela bih znati što je ta stvar, jer smo iskoristili dio tog octa", dodala je.

Proizvod je reklamirala te od prodavača dobila ispriku, povrat novca i buket cvijeća. Niti u trgovini nisu znali o čemu se radi.

Riječ je zapravo o prirodnom procesu, kojeg će prepoznati svaki proizvođač jabučnog octa, a koji se može pronaći i putem interneta bez neke opsežne potrage.

Ono što je Adkins promatrala u svojoj boci jabučnog octa bila je bezazlena gljivična bakterija, takozvana 'majka' octa, koja se formira u procesu octenja i u dodiru s kisikom. Manifestira se kao želatinasta opna i ne šteti ljudskom zdravlju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene