Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobične ostavštine

Najbogatije životinje posjeduju milijune, vile, automobile...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško je povjerovati, ali najbogatije životinje na svijetu imaju račune s milijunima dolara. Zaradile su ih vjerno služeći svojim preminulim vlasnicima. Psi, mačke, majmuni vlasnici su vila, luksuznih automobila, a nasljedstvo već ostavljaju i potomcima.

Najbogatiji pas na svijetu Gunther četvrti naslijedio je imanje od 90 milijuna funti od svog oca njemačkog ovčara, guntera trećeg. A koji očito nije loše raspolagao imovinom jer mu je vlasnica , njemačka grofica Liebenstein 1992. oporučno ostavila tek 43 milijuna.

Pročitajte i ovo Anto Nobilo u blokadi 813 milijuna kuna Što će biti s blokiranim novcem od megapljačke u Ini? Odvjetnik Anto Nobilo za DNEVNIK.hr: "Moguća su dva scenarija" Provjereno: Dan u hitnoj za kućne ljubimce - 2 PROVJERENO DONOSI Scene kojih se nagledaju na poslu neki ne mogu ni zamisliti: "Ti se raspadni poslije, plači, radi što god hoćeš, ali ispred vlasnika ne"

Gunther mlađi osim web stranice, ima i bmw roadster, vozača, kuhara i sluge, a kuću sa osam spavaćih soba 2000. godine kupio je od Madonne. Drugi najbogatiji ucviljeni kućni ljubimac je čimpanza Kalu s naslijeđenih 40 milijuna funti.

Koker španijela čeka 30 milijuna funti

Treći je pijetao težak 10 milijuna funti. Pa mačak Blackie s 9 milijuna i maltezer zvan Nevolja kojem je vlasnica namjenila naslijeđe od 6 milijuna. Nažalost, vlasničini unuci osporili su oporuku, pa je psić dobio samo milijun funti. Alexander Mcqueen prije samoubojstva kroz zakladu svojim je bulterijerima ostavio 50 000 funti. I Oprah je obznanila da u slučaju njezine smrti koker španijeli dobivaju 30 milijuna funti.

Ako bi u Hrvatskoj netko svojeg ljubimca rado financijski zbrinuo, morao bi naći dobrog odvjetnika. 'Zato jer je kućni ljubimac po hrvatskom zakonu stvar, stvar je može ništa naslijeđivati', kaže odvjetnica Nicole Kwiatkowski. 

Eventualno bi to mogao putem neke zaklade, ali budući da se zaklada osniva za neko javno dobro onda bi se trebala baviti nekim napuštenim kućnim ljubimcima i još svom ljubimcu ostavite nekakav novac .Novac navodno kvari ljude, a što radi životinjama? Možda bi se rado i odrekle nasljeđa. Htjele, ne htjele bit će ih sve bogatijih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene