Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik, pa umjetnik

Možete li pogoditi tko je autor ovih slika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva predsjednička mandata, ovaj političar odlučio je prijeći u umjetničke vode.

Početkom prošle godine svijet je saznao da se bivši američki predsjednik George W. Bush sada bavi slikarstvom. To je otkriveno nakon što je netko hakirao e-mail njegove sestre Dorothy i među dokumentima pronašao i dva Busheva autoportreta - jedan pod tušem i jedan u kadi.

Pročitajte i ovo Festival svjetla Zagreb Pokrovitelj Turistička zajednica grada Zagreba Otvorenje Festivala svjetla 2024. na premijernoj lokaciji: Svjetlosne instalacije uskoro će obasjati 24 mjesta diljem Zagreba Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

U narednim mjesecima svijet je upoznat i s Bushevom mrtvom prirodom i životinjama, a sada je odlučio izložiti svoje radove u predsjedničkom centru 'George W. Bush' u Dallasu u sklopu izložbe 'The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy'.

FOTO Procurio autoportret golog predsjednika!

Na izložbi je izloženo 30 ulja na platnu, uglavnom portreta svjetskih vođa s kojima se Bush susretao za vrijeme svog predsjedničkog mandata, među kojima su i Angela Merkel te Vladimir Putin.

Izložba je otvorena prošli tjedan te nije trebalo dugo čekati da društvene mreže eksplodiraju kritikama od kojih se gotovo sve baziraju na izrugivanju Busheva (anti)talenta. Kritičari su pak nešto blaži i kažu kako se vidi da Bush ima ponešto umjetničkog obrazovanja te da je s njim očito radio profesor slikarstva, ali da bi se njegovi radovi trebali manje bazirati na fotografijama, piše People Magazine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene