Nakon dva predsjednička mandata, ovaj političar odlučio je prijeći u umjetničke vode.


Početkom prošle godine svijet je saznao da se bivši američki predsjednik George W. Bush sada bavi slikarstvom. To je otkriveno nakon što je netko hakirao e-mail njegove sestre Dorothy i među dokumentima pronašao i dva Busheva autoportreta - jedan pod tušem i jedan u kadi.

Vezani članci Philipp Weber Sve je uspio prevariti svojim radovima, možete li pogoditi o čemu je zapravo riječ? Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Iz malog ateljea do cijelog svijeta: Djela ovog splitskog slikara vise u domovima poznatih zvijezda, a sva kriju isti detalj

U narednim mjesecima svijet je upoznat i s Bushevom mrtvom prirodom i životinjama, a sada je odlučio izložiti svoje radove u predsjedničkom centru 'George W. Bush' u Dallasu u sklopu izložbe 'The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy'.

FOTO Procurio autoportret golog predsjednika!

Na izložbi je izloženo 30 ulja na platnu, uglavnom portreta svjetskih vođa s kojima se Bush susretao za vrijeme svog predsjedničkog mandata, među kojima su i Angela Merkel te Vladimir Putin.

Izložba je otvorena prošli tjedan te nije trebalo dugo čekati da društvene mreže eksplodiraju kritikama od kojih se gotovo sve baziraju na izrugivanju Busheva (anti)talenta. Kritičari su pak nešto blaži i kažu kako se vidi da Bush ima ponešto umjetničkog obrazovanja te da je s njim očito radio profesor slikarstva, ali da bi se njegovi radovi trebali manje bazirati na fotografijama, piše People Magazine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook