Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimajte i vi

Moć YouTubea: Mjesečno zarađuje oko 500 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojku poznatu pod nadimkom Zoella prati čak 10 milijuna korisnika.

Ukoliko ste mišljenja da nema nade za vas, da ste zakanili da postanete milijarder, možda vas sljedećih par rečenica ipak natjera da promijenite mišljenje.

Pročitajte i ovo Ruski oligarsi - 1 JE LI UOPĆE MOGUĆA UROTA? I bogati plaču: Ruski oligarsi ostali bez dragocjenih igračaka, u domovini ima onih koje to ''veseli'' Taksi službe - 6 Novac na ruke i minimalac ''Nisam izdao nijedan račun'': Provjereno donosi niz problematičnih praksi u taksi službama

Dopustite da vam predstavimo Zoe Sugg, 25-godišnjakinju iz Brightona, djevojku koja je svijetu poznatija pod nadimkom Zoella.

Zoella je najnoviji primjer koliko je taj YouTube bogato prostranstvo, te se ovih dana našla u središtu pažnje britanske javnosti jer je otkriveno da kao takozvana vlogerica (video blog) zarađuje čak pola milijuna kuna mjesečno.

Mlada je dama nedavno dosegnula čarobnu brojku od 10 milijuna 'sljedbenika' na toj društvenoj mreži, a osim što novce lijepe novce dobiva od pregleda videa, tolika golema publika joj je omogućila da potpiše i nekoliko vrlo unosnih sponzorskih ugovora.

NAUČITE IH I POSTANITE ZVIJEZDA VEČERI Iluzionist otkrio 10 sjajnih trikova

Sugg je kanal na YouTubeu postavila u prosincu 2009. godine, te od tada ispred kamera uglavnom govori o lifestyle temama, odnosno o modi. Tu su razni savjeti o frizurama, šminki, odjeći i noktima, a vrijedi dodati i to da ne objavljuje puno, u prosjeku tek pet videa mjesečno.

Pa ukoliko lifestyle nije tema o kojoj ste sposobni previše govoriti ispred kamera, možda da postavite kanal i ljudima prenosite svoja znanja iz područja u kojima se odlično snalazite.

Naime, svašta na YouTubeu dobro prolazi i Sugg je zapravo 'mala beba' u usporedbi s 'najvećim igračima' na toj društvenoj mreži.

Najveće novce uzima Šveđanin Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie, čiji kanal posvećen video igrama prati preko 40 milijuna korisnika (12 milijuna dolara godišnje).

Odlično prolaze i komičari (svaki oblik zafrkancije je dobrodošao) i kulinari, a svojedobno je pravi fenomen postala i djevojka koja je naprosto radila recenzije dječjih igračaka (u 2014. je zaradila pet milijuna dolara).

Pogledajte u nastavku kako izgleda tipičan video koji potpisuje Zoella: 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene