Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

24-godišnji Rob Holmes otišao je kampirati, pecati i uživati u prostranstvima američke savezne države Montane. Htio je samo malo mira. No kada se probudio, shvatio je kako mu je veliki crni medvjed odgrizao dio uha.


Komadić uha pao mu je na vrat, pokrivač mu je bio krvav, a cijeli šator bio je pun ugriza. Medvjed je navodno tražio hranu, kada je došao do šatora u kojem su bili Holmes i njegov prijatelj.

Vezani članci Medvjed u NP-u Sjeverni Velebit VIDEO U našem nacionalnom parku uočen veliki medvjed: "Ne znamo koliko ih je" PR Tvrtka Samsung je provela analizu promjena navika spavanja tijekom pandemije

Holmes se sjeća samo kako je u snu osjetio trzaj, no nije se odmah probudio. No, probudio se njegov prijatelj i našao ga prekrivenog krvlju. 'Osjetio sam nešto. Znao sam da sam ozlijeđen, ali nisam znao kako jako. Nisam osjećao bol. Tek kada sam vidio da mi nedostaje dio uha, shvatio sam što se dogodilo. Počeo sam se derati kako bi medvjeda otjerao čim dalje', rekao je Holmes.

On nikad nije vidio životinju koja ga je ugrizla, no stručnjaci su utvrdili da se radi o ugrizu medvjeda i to ženskog. Stručnjaci su pronašli medvjedicu u kampu. Eutanazirali su nju i njezino mladunče, koje bez nje ne bi preživjelo, piše Daily Mail..

U bolnici u Missouli Holmesu je donji dio uha ponovno prišiven. Liječnici smatraju da je Holmes uopće sretan da je živ, dok se on ne namjerava odreći svojih izleta u prirodu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju