Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatne mjere sigurnosti poduzete su u Indiji uoči posjeta američkog predsjednika Baracka Obame.


Kako bi se zaštitio američki predsjednik Obama, u indijskom glavnom gradu Mumbaiu, poduzete su, u najmanju ruku neobične mjere sigurnosti. Kako bi se unaprijed osigurali od svih mogućih rizika koji prijete Obami uoči njegovoj posjeta u petak, naređeno je da se poskidaju svi kokosi s palmi!

Vezani članci Kokoš protiv kukaca Pronašao posve prirodnu metodu uništavanja kukaca i dobro nasmijao internet dm prodavaonica (Foto: dm) Četke za čišćenje u Bio pločici: DM upravo povukao s tržišta proizvod potencijalno opasan za zdravlje

>> Većina Amerikanaca ne očekuje reizbor Obame

Naime, izgleda da u spomenutom gradu sasvim realna opasnost svakodnevno prijeti stanovništvu, a radi se o padanju kokosa sa grana, često na glave prolaznika. Svi kokosi u okolici Gandijevog gradskog muzeja su odrezani sa stabala.

Smrtonosni kokosi

Nevjerojatno je da ova odluka i nije tako bizarna, kada činjenice govore kako svake godine ljudi u Indiji bivaju ozlijeđeni ili čak ubijeni od padajućih kokosa. 'Rekli smo vlastima da maknu suhe kokose sa stabala koja su u blizini muzeja. Zašto riskirati?', izjavio je za BBC Meghshyam Ajgaonkar, glavni tajnik Mani Bhavana.

Mani Bhavan je inače mjesto gdje je Mahatma Gandhi živio tijekom njegove borbe protiv Britanije i jedno je od pet mjesta koje će američki predsjednik Obama posjetiti. Zanimljivo je da je muzej svježe renoviran, a sve kako bi spreman dočekao Baracka Obamu!

Obama je, ne tako davno, izjavio kako bi mu velika čast bila večerati sa Gandhijem, te kako mu je on oduvijek bio inspiracija!