Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija u arhitekturi

Kuća budućnosti: Mijenja oblik da bi 'preživjela' - potres!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arhitekt Fernando Herrera ima rješenje za problem kako izgraditi kuće koje mogu 'preživjeti' potrese u Kaliforniji.

Herrera predlaže da se kuće rade od fleksibilnih materijala i niti koji se mogu savijati poput mišića. Kada potres udari kuća bi se pomicala zajedno sa Zemljom i na taj način ostala netaknuta.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> Ovako grade kuće u Japanu!

Prema časopisu o arhitekturi eVolo  'kuća je akumulacija materijaliziranih linija ili 'struktura'. Intenzivno i opušteno objedinjavanje niti definira prozore i zidove'.

Kuća u osnovi postaje dio krajolika i kreće se zajedno s njim. Cijela njezina struktura, od zidova do prozora je utkana od niti futurističkog materijala koji izgleda poput lijepog prediva.

Sličan projekt nedavno su predstavili i studenti arhitekture Keyla Hernandez i Jason Orbe-Smith.

Ovakve kuće su trenutno samo koncept, no nije isključeno kako će u budućnosti gradovi poput Los Angelesa i San Francisca mogli izgledati kao hrpa pletiva. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene