Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Doktor Kari Poikolainen vjeruje kako je za zdravlje bolje popiti i malo više od preporučenih količina nego biti totalni antialkoholičar.


Jedna čaša vina nakon ručka, opće je prihvaćeno kao nešto što je dobro za čovjekovo zdravlje. Onda će vas sigurno iznenaditi tvrdnje da možete dnevno popiti i cijelu bocu, a da to neće imati nikakve loše posljedice.

Naime, doktor Kari Poikolainen, koji je radio za Svjetsku zdravstvenu organizaciju, već desetljećima proučava utjecaj alkohola na ljudsko tijelo. Došao je do zaključka da je alkohol štetan samo ako se dnevno konzumira u većim količinama. Ovaj stručnjak tvrdi da dnevno možete bez straha popiti 2,5 litre piva ili jednu bocu vina.

Također vjeruje kako je za zdravlje bolje popiti i malo više od preporučenih količina nego biti totalni antialkoholičar.

Uskoro: Znakovi upozorenja o štetnosti na bocama vina i piva!

'Dokazi upućuju na to da je umjereno konzumiranje alkohola bolje za zdravlje nego da ga se ne pije uopće, ali je isto tako prekomjerno pijenje puno gore od apstiniranja. No, dozvoljene su veće količine od onog što se uobičajeno preporuča, odnosno bez straha možemo popiti više od čaše vina dnevno', kazao je Poikolainen za Daily Mail a prenosi Independent.

Odmah su se javili i drugi stručnjaci koji tvrde suprotno: alkohol je štetan i njegovim konzumiranjem više štetimo nego doprinosimo zdravlju.  

Vezani članci Policajac, ilustracija Ranoranilac iz Bjelovara: Zaustavila ga policija u 8:45, napuhao 3,88 promila Ulijevanje pića u čašu (Foto: Dnevnik.hr) Hrvati iznad prosjeka u alkoholiziranju: Svaki trideseti maloljetnik pije svaki dan

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook