Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Evo vikenda i nekima od nas sretnika je slobodan.


Vikend sa sobom doduše donosi i mali teret, a to su svi oni otkazani sastanci, susreti i druženja koja ste preko tjedna prekrižili i imali ste opravdani razlog za to – ostali ste duže na poslu, uletilo je nešto na poslu, šef vas je zvao nešto zbog posla... Uglavnom, posao je preko tjedna krivac za vaš siromašan društveni život, a vikend je vrijeme kada bi te sve 'odbijenice' trebali konačno odraditi.

Vezani članci Ponovno je gužva u splitskoj trajektnoj luci 01 Dan obilježile velike gužve prema moru - tražila se karta više za otoke, uvedene i izvanredne linije trajekata: "Zaista je užitak vratiti se u staro normalno" Vikend je počeo (Foto: thechive.com) Vikend im je počeo burno, oporavljat će se još danima

U subotu još i imate volje napraviti đir po gradu i popiti par kava, ali kako vikend odmiče tako odmiče i vaš entuzijazam za 'odrađivanjem' svih onih kava, cuga i večera. U tim trenucima naši 'najbolji prijatelji' postaju mobitel i sms poruke, jer nema lakšeg načina kako bi izbjegli susrete koji su vam naporni.

'E, darling, sorry, uletilo mi je nešto za posao, ništa od mene večeras. Sooooorry do groba!'. To je sms na koji ćete najčešće dobiti sms odgovor: 'A joj... Drugi vikend onda!'. Sve to je popraćeno s nekim smajlićem i sve je u redu. To su one idealne sms poruke koje nitko neće provjeravati i ne morate do beskraja objašnjavati da vam baš ne paše divljati do zore, već da bi se malo odmorili kad već imate slobodan vikend.

SMS poruke i mobiteli su najzaslužniji što je svijet dobio pravu vojsku sitnih lažljivaca kojima je 'bedara' priznati da im se nešto naprosto ne da napraviti, pa izmišljamo hrpu isto tako sitnih izgovora. Uostalom, koliko ste puta s nekim frendom bili na kavi i uživali u tračanju i frendu odjednom zazvoni mobitel. I sad se prisjetite koliko je puta taj vaš frend rekao da je na nekom sastanku i da će se javiti kasnije. E, upravo tako – barem svaki drugi put.

Mobiteli i sms-ovi su postali 'razglas' za laganje i muljanje, izvrdavanje i fejkanje. Možda su nam ponekad naporni jer stalno zvone, ali sve im opraštamo kad nas izvuku iz situacije iz koje se ne znamo izvući sami. (Merita Arslani)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook