Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogledajte što je ostalo točno 30 godina od nesreće.


Ukoliko ste slučajno propustili taj podatak, u utorak, 26. travnja, obilježena je 30. godišnjica od nesreće u Černobilu. Tim se povodom u taj ukrajinski gradić uputila i ekipa Frontlinea, koja je potom na svojoj stranici na Facebooku objavila fenomenalan video.

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Dugog Sela jedna osoba poginula a dvije ozlijeđene - 6 Teška prometna nesreća: U sudaru u Dugom Selu jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđenih Policijski kombi Tragedija kod Tribunja: U prometnoj nesreći smrtno stradala dva biciklista

Zapis prikazuje što je ostalo od Pripjata, grada u kojem su živjeli zaposleni u nuklearnoj elektrani Černobil (udaljenost je desetak minuta vožnje), a ono što video izdvaja jest mogućnost da sami prolazite kroz kadrove kako vas je volja jer je sve prenijeto u takozvanoj "360° tehnologiji".

Tijekom videa ćete upoznati i Aleksandra Sirotu, muškarca koji je imao samo devet godina kada su se u jutarnjim satima oglasile sirene.

Osim kroz Pripjat, Sirota je družinu Frontlinea proveo i kroz Černobil, u kojem će se graditi novi takozvani betonski sarkofag, moderniji i sigurniji od postojećeg. Naime, u reaktoru koji je eksplodirao prije 30 godina ostalo je više od 200 tona uranija.

Sve o černobilskoj tragediji možete pročitati u članku: Svjedoci smo postavljanju najveće grobnice katastrofi koju je izazvao čovjek