Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loš posao

Kako se zeznuo odvjetnik najstarije žene na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnikova obitelj u konačnici je 122-godišnjakinji isplatila dvostruku vrijednost stana.

Francuskinju Jeanne Louise Calment povijest je zabilježila kao jednu od najduže živućih osoba. Umrla je, naime, sa čak 122 godine i 164 dana. Međutim, ova vremešna starica, koja je cijeli svoji život provela u francuskom gradiću Arlesu, ostat će upamćena po još nečemu; ugovoru koji je potpisala sa svojim odvjetnikom i to kada je imala 90 godina.

Te daleke 1965. godine, Calment i mjesni advokat Andre-Francois Raffray sklopili su sporazum prema kojem će joj on do smrti isplaćivati rentu od 2500 franaka mjesečno (oko 2750 kuna), a zauzvrat će, po njezinoj smrti, naslijediti stan u kojem je živjela.

No, odvjetnik Raffray očito nije očekivao da će ga starica nadživjeti. On je, naime, preminuo 1995. u dobi od samo 77 godina, a ona dvije godine kasnije sa 122. Tako joj je Raffrayeva obitelj, od sklapanja ugovora, ukupno isplatila 900 tisuća franaka što je u konačnici bila dvostruka vrijednost nekretnine koju su naslijedili.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

U 112. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Nakon što je advokat preminuo, Calement koja je dakle tada imala 120 godina, navodno je prokomentirala: 'Tako to bude kad sklopite loš posao.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene