Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj uvjerljivo vode Horvati, ali puno je i Novaka, Marića, Kovačevića, Babića, Kovačića...


Ukoliko želite znati koliko je vaše prezime rasprostranjeno, koliko vas ima i na kojim sve dijelovima planete, eto jedne adrese koja će vas ugodno iznenaditi.

Vezani članci Glasačka kutija Predsjednik DIP-a o poruci kojom se biračima nudilo 500 kuna za glas na izborima: "Prve indicije pokazuju da je riječ o šali" Bivši beskućnik Mire Mrvalj i Josipa Ćirić Bivši beskućnik pokazuje strahote života na ulicama: "Zamislite spavanje s metalnom šipkom ispod glave ili nožem u rukama"

Pođite na Forebears, vrlo preglednu i jednostavnu stranicu, u čiju je tražilicu dovoljno upisati vaše prezime kako biste započeli istraživanje.

Forebears će vam odmah pokazati zanimljivu kartu svijeta na kojoj se da pročitati da je, primjerice, Horvat najučestalije prezime u Hrvatskoj, ali i da ga ima posvuda, čak i u Keniji.

Forebears - Hrvatska

Prezime Horvat (25.312) u Hrvatskoj po brojnosti slijedi prezime Novak (13,132), a jako je puno i Marića (12,705), Kovačevića (11,617) i Babića (10,879)...

Naravno, na istoj se stranici možete informirati i kakva je situacija s prezimenima u svijetu, na njoj ćete doznati da je Wang najbrojnije (76,5 milijuna), ali otkriti i mnoge druge zanimljive adrese.

Naime, upišete li u tražilicu Croatia, Forebears će vam ponuditi mogućnost da zavirite u podatke iz crkvenih knjiga još od 1516. godine, da pregledate povijesne karte...