Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska savezna država Gujarat, na zapadu zemlje, uputila je poziv na ponude za pomoć u izgradnji najvišeg kipa ikad podignutog, spomenika od 182 metra u slavu junaka nezavisnosti, koji bi trebao stajati 300 milijuna dolara.


Kip koji bi trebao biti visok gotovo kao polovica Empire State Buildinga u New Yorku prikazivat će Vallabhbhaija Patela, narodnog vođu koji je uspio postići jedinstvo Indije nakon njezine nezavisnosti od britanskog carstva.

Podrijetlom iz Gujarata, poput Gandhija kojemu je bio bliski suradnik i saveznik, Patel je bio državni ministar u vladi Jawaharlala Nehrua, prvog premijera nezavisne Indije.

Prema oglasu objavljenom preko cijele stranice, kip Patela nazvan 'Spomenikom jedinstva', bit će podignut na otočiću na rijeci Narmada, u Gujaratu, nekoliko kilometara uzvodno od divovskog projekta brane hidroelektrane. (Hina)

Vezani članci Koronavirus u Njemačkoj Na planetu više od 72 milijuna zaraženih, Njemačka ima veći dnevni broj novih slučajeva od druge najmnogoljudnije zemlje Prehlada i viroza (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL) Stotine hospitalizirane zbog misteriozne bolesti: Mučnina, nesvjestica, glavobolja...