Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Adolf Hitler je vjerojatno imao loš zadah i nezdrave zube, tvrdi njemačka zubarica koja je proučavala zdravstvenu dokumentaciju nacističkog diktatora, kako su prenijeli njemački mediji u nedjelju.


'Adolf Hitler je vjerojatno imao vrlo loš zadah. Loše se hranio i trunuli su mu zubi', rekla je Menevse Deprem-Hennen za nedjeljno izdanje njemačkog lista Bild. Stomatologinja je za svoj doktorat proučavala Hitlerovu zubarsku dokumentaciju a svoj je rad nazvala 'Đavolji zubar'. Ona je rekla da istraživanje ukazuje da se diktator plašio zubara. 'Izgleda da je Hitler bio vrlo osjetljiv na bol', rekla je Deprem-Hennen.

Vezani članci Slika nije dostupna Imate loš zadah? On može biti znak velikog zdravstvenog problema! Slika nije dostupna VIDEO: Pogledajte peremo li ruke nakon WC-a

'On si je priuštio luksuz da osam puta pozove svog osobnog zubara Johannesa Blaschkea u kancelarski ured zbog čišćenja zubnih kanala što se obično obavi u jednoj ili dvije obrade', rekla je Deprem-Hennen. Hitleru je, po dokumentima, izvađen kutnjak nakon bolesti desni. SS general Hugo Johannes Blaschke liječio je Hitlera i druge istaknute dužnosnike nacističkog režima dugi niz godina. Mislilo se da su zdravstveni kartoni njegovih pacijenata davno nestali. (Hina)