Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim grudi, trbuha, nosa, brade, usana i još koječega, žene su su počele podvrgavati estetskim zahvatima i kako bi popravile - stopala.


Neobičan trend pojavio se u estetskoj kirurgiji - žene traže smanjivanje i preoblikovanje stopala zbog čega je i dobila ime 'Pepeljugina operacija'.

Vezani članci Noge ili hrenovke? Noge ili hrenovke? Internetom kruže urnebesne slike s plaža, možete li pogoditi što je na njima? Slika nije dostupna Kurje oči su najmanje što možete dobiti od lijepe obuće

Ovakva operacija obično uključuje skraćivanje ili produljivanje nožnih prstiju, uklanjanje dijelova stopala ili njihovo popunjavanje injekcijama masnog tkiva, no nađe se tu i mijenjanje oblika nokta, 'liposukcija' prstiju te operacije deformacija pete uzrokovanih nošenjem visokih potpetica, piše MedicalDaily.

Zbog pornića upeterostručen broj estetskih operacija spolnih organa

Pacijentice često dolaze i s željom da im se potpuno promijeni oblik stopala kako bi im skupocjene dizajnerske cipele bolje pristajale.

Ipak, liječnici specijalizirano za stopala, podijatri i ortopedi izrazili su zabrinutost ovakvim trendom. 'Pacijenti koji se podvrgavaju ovakvim operacijama misle kako će nakon 20-minutne operacije moći nositi atraktivnije cipele, a u stvari riskiraju 20 i više godina iznimne boli', kaže američki liječnik Rock Positano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook