Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jednoj ulici u Nišu živi čak deset parova blizanaca a u gradu niko nema pravo objašnjenje za ovaj fenomen, pišu beogradske 'Večernje novosti'.


Ulica Visokog Stevana u Nišu je pravo genetsko 'čudo'. Kada neko uđe u ovu ulicu, često se pita nije li možda pod utjecajem nekog alkohola, jer pri pogledu na prolaznike često vidi 'dvostruko'. A kada mu se objasni da su se, na primjer, na cijeloj desnoj, parnoj strani ulice rađali blizanci, tek onda ostaje bez teksta.

Vezani članci Jovan Veselinović Majka moli za pomoć: "Sin mi se zadnji put javio sinoć u 23, a onda mu se gubi svaki trag" Požar u Primorskoj ulici u Zagrebu Drama u centru: Gorio stan u Primorskoj ulici u Zagrebu

U Visokog Stevana 2. žive tridesetrogodišnji Milan i Marko Stojanović, u kući broj 4 do udaje su živjele Ljiljana i Lidija Dimitrijević... U 'šestici' su živjeli Predrag i Nenad Nikolić, rođeni 1954. Na kraju ove poznate ulice, u kući broj 8, rođeni su braća Petrović, blizanci poznati po nadimcima Crnja i sada pokojni Belja.

Utjecaj podzemnih voda ili puka slučajnost?

A preko puta žive sedamnaestogodišnji Marko i Žarko Nikolić, malo dalje su Dušan i Nikola (30) Anđelković, pa Vladimir i Danilo (12), Jelena i Dušan (46).

'Neki u šali kao razlog velikog broja blizanaca spominju utjecaj podzemnih voda, a stariji se prisjećaju da je ovdje pala bomba u Drugom svetskom ratu', priča Nikola Anđelković. Ipak, kako kaže on, najvjerojatnije se radi o pukoj slučajnosti.