Na prvi pogled nedavno objavljene fotografije sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una ne prikazuju ništa što već dosad svijet nije vidio. Ipak, mnogi su primijetili kako se zapravo radi o vrlo lošim Photoshop montažama.


Fotografije koje je obajvila sjevernokorejska službena agencija KCNA objavila je nekoliko fotografija Kim Jong Una i njegovih partijskih dužnosnika u 'inspekciji' dječje bolnice, no foto stručnjaci vrlo brzo su primijetili nelogičnosti na tim fotografijama.

Vezani članci Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

'Jeste li pogledali sjene na tim fotografijama. Figure izgledaju superponirane', primijetio je Brian Ashcraft, urednik gamerskog portala Kotaku. Ashcraft je primijetio, kad se fotografije povećaju, neobično mutne dijelove oko nogu, lebdeća stopala, kao i čudne sjene oko ruku.

>> VIDEO Stigla nova snimka iz Sj. Koreje: S kim se to Kim zabavljao?

S druge strane, neki su korisnici interneta zaključili kako nema logike u lažiranju fotografija relativno nekontroverznog sadržaja.

No, to nije prvi put da su fotografije koje objavljuje KCNA dovedene u pitanje. U ožujku su objavili fotografiju na kojoj se moglo vidjeti sjevernokorejske vojniek kako silaze s lebdećih vojnih vozila tijekom jedne vojne vježbe. Tada je to bio razlog da agencija AFP, koja distribuira fotografije iz Sjeverne Koreje, povuče te fotografije sa svojeg servera.

Pogledajte fotografije pa prosudite sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook