Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ga uspije napraviti

FOTO: Ovo bi moglo postati osmo svjetsko čudo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je umjetnik koji je poznat po tome što je Reichstag omotao u platno te autoceste u Kaliforniji ukrasio žutim kišobranima, no njegov najnoviji projekt zasjenit će sve prethodne. Zasjenit će i veliku piramidu u Gizi.

Christo je 74-godišnji umjetnik bugarskog porijekla, koji planira napraviti najveći spomenik kojeg je čovječanstvo ikad vidjelo. Od čak 410.000 naftnih bačvi on želi napraviti praktički osmo svjetsko čudo - piramidu nasuprot koje će ona u Gizi izgledati 'maleno'.

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Spomenik Draži Mihailoviću nakon otkrivanja spomenika Ministarstvo reagiralo na podizanje spomenika četničkom vođi: "Hrvatska očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih"

>> Koliko bi danas koštala izgradnja piramide?

U taj projekt, kojeg je nazvao 'Mastaba', Christo planira uložiti 1.977.960.000 kuna, a rezultat će biti građevina visoka 150 metara. Christo taj spomenik planira napraviti u pustinji 160 kilometara udaljen od Abu Dhabija, prijestolnice Ujedinjenih arapskih emirata, prenosi Daily mail.

Ideju za taj projekt umjetnik je dobio još prije 30 godina, inspiriran šarenim pustinjskim pijeskom, no raznorazni sukobi ispriječili su se njegovoj realizaciji.

Abu Dhabi tim projektom želi postati svjetsko središte umjetnosti i kulture. Vladari emirata odobrili su komad pustinje pored oaze Liwa za izvedbu tog projekta, odnosno blizu granice s Omanom.

Christo je na sve mislio pa tako i na 'zlatni efekt', koji je sigurno naišao na odobravanje u emiratima. 'U zoru će vertikalni zid biti gotovo pun zlatnog odsjaja', tvrdi umjetnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene