Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kliješta duga skoro 3 metra

FOTO Najveći u Europi, a tek je mladunče...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Impozantan primjerak goleme japanske rakovice stigao je u akvarij Centra morskog života u britanskom gradu Blackpoolu. Raspon kliješta mu je 2,7 metra i raste...

U akvarij Centra morskog života u britanskom Blackpoolu upravo je stigao impozantan primjerak goleme japanske rakovice, čija su kliješta duga nevjerojatnih 2,7 metara.

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj" Ilustracija Osigurano 300.000 eura Pokreće se akcijski plan protiv raka koji prijeti muškarcima, Beroš najavio: "Mobiliziramo sve resurse..."

Riječ je o mladunčetu koje će, kad se potpuno razvije, biti još veće i raspon kliješta će dosegnuti više od tri i pol metra. No svejedno, u Blackpoolu kažu da je to trenutno najveći rak u Europi. Nazvali su ga Big Daddy po nadimku jednog poznatog engleskog hrvača.

>> VIDEO Snimljen 'kraken' u Tihom oceanu

Stručnjaci kažu da bi mogao doživjeti sto godina. Uskoro će mu u akvarij dovesti i ženku pa možda dobije i potomka.

Zanimljivo je da, unatoč duljini kliješta, nije u stanju 'stajati na vlastitim nogama' zbog prevelike tjelesne mase tako da cijelo vrijeme provodi ispod površine vode.

Inače, prirodno stanište golemih japanskih rakovica su vode Tihog oceana blizu Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene