Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radosne ludosti

FOTO Nakon olujnog nevremena - picigin na Bačvicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek što se smirilo olujno nevrijeme koje je jučer poharalo Hrvatsku, u Splitu je nekolicina hrabrih kupača zaigrala picigin na Bačvicama.

Da hladnoća i bura nisu problem za neke Splićane, pokazuje i fotografija koju je uslikao reporter NoveTV Mario Jurič.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Trojicu prijatelja očito ništa ne može omesti u guštanju i igri picigina.

>> PICIGIN uvršten na listu zaštićenih kulturnih dobara!

DHMZ kaže kako je temperatura zraka u Splitu u 11 sati iznosila 18 stupnjeva, a temperatura mora 20 stupnjeva. Nije idealno za kupanje, ali za današnji picigin možda postoji i pravi razlog.

Od igre do nematerijalnog kulturnog dobra

Naime, Ministarstvo kulture na temelju Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara donijelo je rješenje kojim se utvrđuje da Picigin 'društvena igra loptom' ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

Picigin će u skladu s rješenjem biti upisano u Registar kulturnih dobara hrvatske 'Listu zaštićenih kulturnih dobara'. Kulturno su igralište za picigin Bačvice, splitska pješčana plaža. Otuda se, zbog svoje atraktivnosti , proširio po čitavoj hrvatskoj obali, ali i u ostalim priobalnim mjestima. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene