Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanci su još jednom pokazali svoje znanje iz zemljopisa, a ovog puta na tapeti je bila nemala država i središte aktualnih događanja u svijetu - Ukrajina.


Na blogu Washington Posta korisnik The Monkey Cage objavio je mapu koja pokazuje koliko Amerikanaca zapravo nema blage veze gdje se nalazi Ukrajina na karti svijeta, prenosi Business insider.

Vezani članci Julija Timošenko Bivša ukrajinska premijerka zaražena: Julija Timošenko pozitivna na koronavirus Martina Bolšec Oblak - Crvena lista - 4 Hrvatska na karti Europe mijenja boje poput semafora. U istom danu za neke smo zeleni, za neke crveni... Doznajte zašto je tomu tako

mapa je rezultat istraživanja politologa s Harvarda i princetona, koje je provedeno nad 2.066 Amerikanaca prošlog mjeseca. ispitanicima je postavljeno pitanje, između ostalog, da lociraju Ukrajinu na karti svijeta. Rezultati su pokazali svašta.

FOTO Kad bi Hrvatska bila jedna od država SAD-a bila bi...

Svaka točka na karti prikazuje odabir jednog od ispitanika. Crvene točke prikazuju točan ili gotovo točan odgovor, iako iz zemljopisa nećete dobiti pozitivnu ocjenu ako na pitanje da locirate Mađarsku pokažete Rumunjsku pa se nadate izvlačenju po principu "dovoljno blizu".

Neki Amerikanci su i Lijepu našu pokazali kao Ukrajinu. Zanimljivo je da se velika koncentracija točkica nalazi i točno na Crnom moru. Koja mjesta su Amerikanci proglasili sve Ukrajinom na svjetskoj karti, najbolje je da pogledate sami.

Doista bizaran podatak tog istraživanja jest i taj da što su više ispitanici promašili u pogađanju gdje je Ukrajina, to su više zagovarali vojnu intervenciju u Ukrajini. E sad, zamislite kakva je tek onda rješenja za vojnu intervenciju moralo imati šestero ispitanika koji su Ukrajinu smjestili u središnji dio SAD-a. Pa njima je to vjerojatno na par sati vožnje autom od kuće, pravi znak za uzbunu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook