Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno zajedno

Dvije sestre sastale se nakon 68 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije sestre iz Rusije ponovno su se sastale nakon 68 godina razdvojenosti jer je jedna od njih deportirana u Austriju na prisilni rad tijekom Drugog svjetskog rata.

Araxa Sniderits (88) rekla je za agenciju dpa da se sastala sa svojom sestrom Susannom ovoga tjedna u Ukrajini. Sussana je krenula u potragu za svojom sestrom uz pomoć ruske televizijske emisije 'Čekaj me'. To je jedna od najpopularnijih emisija u Rusiji koja se bavi takvim potragama i mjesečno uđe u trag oko tisuću ljudi.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima

Araxa Sniderits pronađena je u Reichramingu u Austriji. Nju su 1942. njemački vojnici nasilno odveli iz njezina rodnog grada Krasnodara u južnoj Rusiji. U to vrijeme imala je 21 godinu. Sussana se pak preselila u Ukrajinu nakon što im je srušena obiteljska kuća u Rusiji. Nakon rata Araxa se udala za Austrijanca i ostala je tamo živjeti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene