Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvogodišnje istrage

Deklasificirano izvješće otkriva misterij neobjašnjive snimke NLO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće čileanske vojske o navodnom viđenju NLO-a deklasificirano je nakon dvije godine, a internetom se šire brojne teorije o misteriju koje je začudio mnoge.

U izvješću se navodi kako je mornarički helikopter provodio redovnu obalnu kontrolu kad je njegova kamera zabilježila neidentificirani leteći objekt. Letio je horizontalno brzinom jednakom onoj helikoptera.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Posada je obavijestila obližnje zračne luke i vojna postrojenja, no njihovi radari nisu ništa zabilježili. Posada je pokušala kontaktirati letjelicu putem standardne radio frekvencije, no bez uspjeha.

Tijekom desetominutne snimke, NLO je dva puta u zrak izbacio nepoznati materijal, vidljiv samo putem infracrvenog spektra. Golim okom objekt je jedva vidljiv, a supstanca koju izbacuje, nestaje u oblacima, javlja RT.

Prije no što su uspjeli prikupiti više informacija, NLO je nestao u oblacima te nijedna teorija nije uspjela objasniti njegovu pojavu. Radari su zabilježili samo helikopter te ništa drugo u blizini čime su isključeni avioni i meteorološki baloni.

Tijekom dvogodišnje istrage, više agencija pokušalo je objasniti ovaj fenomen, ali bezuspješno.

"Nakon provedenog znanstvenog istraživanja objavljenog materijala, francuska nevladina ogranizacija IPACO utvrdila je kako je objekt vjerojatno riječ o širokotrupnom dvomotornom avionu koji je u zrak vjerojatno ispustio otpadne vode iz kabine", navodi se u izvješću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene