Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvješće čileanske vojske o navodnom viđenju NLO-a deklasificirano je nakon dvije godine, a internetom se šire brojne teorije o misteriju koje je začudio mnoge.


U izvješću se navodi kako je mornarički helikopter provodio redovnu obalnu kontrolu kad je njegova kamera zabilježila neidentificirani leteći objekt. Letio je horizontalno brzinom jednakom onoj helikoptera.

Vezani članci Milanović s iseljenicima u Antofagasti - 7 Milanović s iseljenicima u Antofagasti: "Utjecaj Hrvata u Čileu nadilazi njihov broj" Slika nije dostupna VIDEO Vlada priznala: Snimljene letjelice nije napravio čovjek

Posada je obavijestila obližnje zračne luke i vojna postrojenja, no njihovi radari nisu ništa zabilježili. Posada je pokušala kontaktirati letjelicu putem standardne radio frekvencije, no bez uspjeha.

Tijekom desetominutne snimke, NLO je dva puta u zrak izbacio nepoznati materijal, vidljiv samo putem infracrvenog spektra. Golim okom objekt je jedva vidljiv, a supstanca koju izbacuje, nestaje u oblacima, javlja RT.

Prije no što su uspjeli prikupiti više informacija, NLO je nestao u oblacima te nijedna teorija nije uspjela objasniti njegovu pojavu. Radari su zabilježili samo helikopter te ništa drugo u blizini čime su isključeni avioni i meteorološki baloni.

Tijekom dvogodišnje istrage, više agencija pokušalo je objasniti ovaj fenomen, ali bezuspješno.

"Nakon provedenog znanstvenog istraživanja objavljenog materijala, francuska nevladina ogranizacija IPACO utvrdila je kako je objekt vjerojatno riječ o širokotrupnom dvomotornom avionu koji je u zrak vjerojatno ispustio otpadne vode iz kabine", navodi se u izvješću.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju