Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Google za Dan žena

U 13 ZEMALJA, 337 RAZGOVORA 'Jednog dana ću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni Dan žena je događaj na svjetskoj razini kojim se slave postignuća žena u društvenom i političkom smislu te istovremeno i njihova borba za ravnopravnost spolova. Slavi se još od početka 20. stoljeća i to na današnji datum, 8. ožujka.

Ove godine, Google Doodle na poseban način obilježava Međunarodni Dan žena, videom u kojem djevojke i žene iz svih dijelova svijeta završavaju rečenicu koja ima isti početak "Jednog dana ću" (One Day I Will). Završavajući tako započetu rečenicu, govore o svojim maštanjima, snovima i ambicijama.

Pročitajte i ovo Dan žena Živio feminizam! Živio Osmi mart! ANKETA Danas je Dan žena: Pitamo vas jesu li žene ravnopravne s muškarcima? Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Google je, da bi snimio taj video, posjetio 13 zemalja svijeta i obavio razgovore s 337 žena. Dobili su odgovore od 'plivanja sa svinjama na Bahamima' do 'podizanja glasa za djevojke koje ne mogu govoriti'.

Sve žene koje se dojmio Google Doodle na Dan žena, mogu svoje abicije i snove podijeliti putem Twittera, uz hashtag #OneDayIWill.

Svim ženama i djevojkama, sretan dan žena i neka im se ambicije, snovi i želje ostvare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene