Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gornjem domu britanskog parlamenta predstoji teška odluka: hoće li lov na miševe povjeriti mačkama ili će u ratu protiv napasnih glodavaca primijeniti neku drugu taktiku.


Zgrada parlamenta, poznata kao Westminsterska palača, prepuna je glodavaca, a lordovi jednostavno ne znaju kako bi ih se riješili. Šef administracije Ivan Anthony Moore-Barbazon odbio je prijedlog da se ta osjetljiva zadaća povjeri mačkama. One bi, kaže, mogle progutati otrov za miševe ili ometati zastupnike u radu lutajući prostorijama parlamenta.

Vezani članci Australski parlament, ilustracija Vruće scene u australskom parlamentu: Članovi vlade vodili spolne odnose i razmjenjivali fotografije Slika nije dostupna Zastupnici koji su privatno trošili državni novac završili na sudu

Zato je predložio da se ne odustane od sadašnje taktike, odnosno od primjene otrova i mišolovki. Zaposleni u parlamentu navodno svakodnevno se u restoranima i kavanama susreću s miševima. Sindikat kazališnih radnika izvijestio je da su i obližnja kazališta u londonskom West Endu suočena s istim problemom, a tri četvrtine glumaca i intendanata prijavilo je najezdu miševa, štakora i buha, prenosi Guardian. (Hina)