Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako probiti led ili jednostavno s nekim započeti razgovor? Britanci znaju. Led se probija razgovorom o vremenu.


Britanci provedu čak šest mjeseci svog života razgovarajući o tome kakvo je vrijeme, pokazala su ispitivanja. Klimatske nepogode ili lijepo vrijeme toliko ih obuzimaju da o njima razgovaraju češće nego o sportu ili poslu. Britanska nacionalna opsesija vremenom je dovela do toga da prosječni Britanac čak pet puta na dan razgovora o vremenu.

Vezani članci Sunčano vrijeme (Foto: Borna Filic/PIXSELL) I danas će gotovo posvuda biti kiše, ponegdje i izraženije. Doznali smo kad nas konačno očekuju ljepši dani Željko Kerum Kerum nakon razgovora u policiji zbog govora mržnja: ''Ima mukte reklamu, bio je u 20 medija, gubim bezveze vrijeme na gluposti''

Tu temu posebno vole žene. O vremenu razgovaraju više nego o muškarcima i ljubavnom životu zajedno. Preokupacija vremenom se preselila i online, pa se tako na socijalnim mrežama može pronaći preko 500.000 tema povezanih s vremenom, javlja Daily Mail.

Stariji ljudi tri puta više razgovaraju o toj temi nego teenageri, a mnogi od njih smatraju da im životno iskustvo pomaže u predviđanju kiše ili sunca. Svaki peti Britanac vjeruje da može predvidjeti točno vrijeme po starim vjerovanjima, kao što je da će padati kiša ako krave sjede ili da će idući dan biti jasno nebo ako je po noći crvenkasto.

Istraživanje je provedeno na 2 tisuće odraslih Britanaca. 'Otkrili smo da prosječni Britanac 49 sati u godini provede u razgovoru o vremenu. To dokazuje da smo nacija koja je opsjednuta vremenom.', rekla je Paula Llewellyn, čelnica marketinškog odjela Lloyds TSB osiguranja, koje je ispitivanje provelo.