Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalna opsesija

Britanci čak šest mjeseci života provedu razgovarajući o vremenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako probiti led ili jednostavno s nekim započeti razgovor? Britanci znaju. Led se probija razgovorom o vremenu.

Britanci provedu čak šest mjeseci svog života razgovarajući o tome kakvo je vrijeme, pokazala su ispitivanja. Klimatske nepogode ili lijepo vrijeme toliko ih obuzimaju da o njima razgovaraju češće nego o sportu ili poslu. Britanska nacionalna opsesija vremenom je dovela do toga da prosječni Britanac čak pet puta na dan razgovora o vremenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Tu temu posebno vole žene. O vremenu razgovaraju više nego o muškarcima i ljubavnom životu zajedno. Preokupacija vremenom se preselila i online, pa se tako na socijalnim mrežama može pronaći preko 500.000 tema povezanih s vremenom, javlja Daily Mail.

Stariji ljudi tri puta više razgovaraju o toj temi nego teenageri, a mnogi od njih smatraju da im životno iskustvo pomaže u predviđanju kiše ili sunca. Svaki peti Britanac vjeruje da može predvidjeti točno vrijeme po starim vjerovanjima, kao što je da će padati kiša ako krave sjede ili da će idući dan biti jasno nebo ako je po noći crvenkasto.

Istraživanje je provedeno na 2 tisuće odraslih Britanaca. 'Otkrili smo da prosječni Britanac 49 sati u godini provede u razgovoru o vremenu. To dokazuje da smo nacija koja je opsjednuta vremenom.', rekla je Paula Llewellyn, čelnica marketinškog odjela Lloyds TSB osiguranja, koje je ispitivanje provelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene