Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom više stoljeća koje su proveli pod turskom vlašću, Srbi su usvajali različite običaje, a među njima su i oni seksualni koji su se u nekim sredinama zadržali do danas.


Telegraf je probrao one najbizarnije.

Vezani članci Neredi u Sjevernoj Mitrovici VIDEO Kaos na Kosovu - Vučić Srbima: "Nemojte reagirati na nasilje, ali ako krenu u nasilje - vi zaštitite narod, a mi ćemo biti uz vas". Koronavirus u Srbiji, ilustracija Alarmantno stanje u okruženju, nama susjedna zemlja postala je svjetsko žarište COVID-a: "Ovo je bojno polje..."

Prvi je seks između snahe i svekra. Ovaj je običaj bio rasprostranjen na području Pomoravlja te na vranjskom području gdje se prenosio s koljena na koljeno.

Nastao je, reklo bi se, iz nužde, kada su se maloljetni dječaci ženili odraslom djevojkom te je u tom slučaju otac, odnosno svekar, obavljao bračnu dužnost.

Drugi običaj je - kolektivni, društveni seks. Prakticirao se u određenim prilikama kao ritual. Potječe od starih Slavena. U vrijeme svadbenog veselja,dok se u potpunosti nije definirao svadbeni ritual, u ekstazi se nije vodilo računa tko je i s kime seksualno općio.

Očuh godinama silovao pokćerku, majka gledala

Treći je pravo prve bračne noći koji se povezuje s periodom vladavine Turaka. Riječ je o pravu bega da provede jednu noć s budućom ženom svog podanika. To se ipak moglo izbjeći plaćanjem određene svote novca.

Posljednji je običaj sklapanje brakova između maloljetnika. Bio je zastupljeni među seoskim i gradskim stanovništvom, a često se brak sklapao između maloljetnog dječaka i odrasle djevojke i to zbog ekonomskih razloga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju