Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista od njih 10

Bizarni gradovi: Teško je vjerovati da netko u njima živi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vas jednog dana život odvede u neki od gradova s liste sigurno ćete upoznati zanimljive susjede.

Huffington Post objavio je listu 10 bizarnih gradova. Ako se jednog dana odlučite za selidbu u jedan od njih, vrlo vjerojatno ćete upoznati pokojeg zanimljivog susjeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izračunao Dnevnik Nove TV Zanimljiva računica: Pogledajte u kojim će gradovima najviše rasti plaće, ali i tko će biti na gubitku Šetnica Josipa Manolića HDZ PROTIV FRANJE TUĐMANA Neobična noćna akcija: Josip Manolić dobio ulicu

18-godišnja mladenka čeka skidanje uroka: Nevjerojatno za koga se udala!

Na 10. mjestu je brazilski Candido Godoi s populacijom od 6641 stanovnika. U gradu živi 700 blizanaca i stopa rađanja blizanaca je 1000 posto veća od globalnog prosjeka. Stanovnici su tvrdili da je nacistički doktor Josef Mengele ženama 1960-ih davao lijekove koji 'izazivaju' blizance.

Na devetom mjestu je Gibsontom u SAD-u s 14234 stanovnika. Grad na Floridi dom je umirovljenim cirkusantima, a slonovi i majmuni žive u dvorištima. Njegovi prvi stanovnici bili su Al 'div' i njegova supruga Jeanie, 'polovica žene', koji su bili visoki 2,4 metara i 76 centimetara.

Centralia u ametričkoj saveznoj državi Pennsylvania je na osmom mjestu. Broji 10 stanovnika. Podzemna vatra koja se zapalila u napuštenom rudniku ugljena 1962. godine gorjet će još 250 godina. Zbog curenje sumpora i nicanja ponora većina od 1000 stanovnika se odselila, a ostalo ih je tek 10.

Sedmo mjesto zauzeo je još jedan brazilski grad. Novina do Cordeiro sa 600 stanovnika. Grad u kojem većinu stanovništva čine žene osnovala je 1891. godine žena koja je iz svog doma prognana zbog preljuba. Nekoliko supruga i sinova starijih od 18 godina prisiljeno je raditi u gradu udaljenom gotovo 100 kilometara.

Šesti je Monowi u američkoj sazveznoj državi Nebraska koji ima tek jednu stanovnicu. Naime, kada je Rudy Eiler umro 2004. godine, njegova supruga Elsie ostala je sama. Proglasila je samu sebe gradonačelnicom i vodi knjižnicu te tavernu, a dozvolu za točenje alkohola također je dodijelila sama sebi.

Manshiyat Naser u Egiptu na petom je mjestu i broji 262050 stanovnika. Poznat je kao grad smeća, a skupljači smeća u njega istovaraju smeće iz Kaira. Stanovnici recikliraju 90 posto otpada, što je četiri puta više nego ijedna zapadna kompanija za recikliranje može postići.

Na četvrtom mjestu liste smjestio se Miyakejima otok u Japanu s 2884 stanovnika. U gradu se često oglašavaju sirene i svi građani nose plinske maske zbog aktivnog vulkana koji konstantmno izbacuje otrovni plin. Između 2000. i 2005. godine napušten je zbog velikih erupcija, a 1/3 i dalje je nedostupna.

Coober Pedy u Australiji ima 1695 stanovnika i zauzeo je treće mjesto. U gradu s rudnicima opala stanovnici žive u podzemnim špiljama kako bi izbjegli ekstremne temperature. Na površinu izlaze tijekom noći kada je hladnije kako bi igrali golf s palicama i lopticama koje svijetle u mraku.

Na drugom mjestu je kineski grad Kunming s tri milijuna stanovnika. Osnovala ga je skupina patuljaka u bijegu od diskriminacije, a svi stanovnici moraju biti niži od 129 centimetara. 2009. godine grad su transformirali u turističku atrakciju i sada se odjevaju kao likovi iz bajki.

Prvo mjesto liste zauzeo je The Villages u američkoj savzenoj državi Floridi sa svojih 51442 stanovnika. Mlađima od 19 godina zbranjen je život u gradu, a svaki dom mora imati barem jednu osobu stariju od 55 godina. Odnos muškaraca i žena je 1:10. Česte su spolno prenosive bolesti, a u graud je razvije crno tržište Viagre.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene