Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tečaj će ponuditi informacije o prvom tromjesečju trudnoće te sigurnom pobačaju i zaštiti kao i kakva je mogućnost za pobačaj u različitim dijelovima svijeta.


Prvi puta u povijesti, jedan američki fakultet nudi online tečaj o pobačaju.

Naime, Sveučilište u Kaliforniji, San Francisco (UCSF) 13. listopada kreće na internet platformi Coursera sa šestotjednim tečajem naziva 'Pobačaj: kvalitetna zdravstvena zaštita'.

Djelujući primarno u okviru zdravstvene zaštite, tečaj će ponuditi informacije o prvom tromjesečju trudnoće te sigurnom pobačaju i zaštiti kao i kakva je mogućnost za pobačaj u različitim dijelovima svijeta.
Edukacija o pobačaju u SAD-u je na dosta niskoj razini (u dvije trećine škola nema niti jedne lekcije o tome), a prema podacima Guttmacher Instituta svaka treća Amerikanka napravi pobačaj do 45. godine života.

VIDEO Službenik odbio dati povrat poreza zbog pobačaja

Vezani članci Molitelji na Trgu bana Jelačića FOTO Muškarci i ove subote na koljenima: Fred Matić među protuprosvjednicima Ilustracija Uhićena jer je uzela tablete za pobačaj: Sve veći broj žena odlučuje se samostalno prekinuti trudnoću

Doktorica Jody Steinauer sa UCSF-a, kazala je za The Daily Beast, kako se nada da će tečaj smanjiti stigmu koja oko pobačaja vlada u američkom društvu zbog koje se o toj temi rijetko javno raspravlja.

Također, boljom edukacijom, kazala je, trebao bi se smanjiti mortalitet žena koje pobačaj rade u nesigurnim uvjetima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju