Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnik minijaturnog stana u Parizu, od svega 1,56 kvadratnih metara i agencija preko koje je iznajmljivan, morat će platiti 10.000 eura odštete stanaru koji je u njemu živio 15 godina.


Vlasnik i agencija za nekretnine osuđeni su, također, da stanaru solidarno plate 1.000 eura zbog 'nanošenja moralnih patnji' kao i 816 eura na ime troškova njegove selidbe, prenosi francuske medije portal Mondo.

Stan u potkrovlju, koji nema ni tuša ni WC-a, već samo jedan mali lavabo, iznajmljivan je po cijeni od 300 eura mjesečno.

Stanar je u tom sobičku, u kojem je površina prostorije zbog brojnih kosih zidova bila samo 1,56 kvadratnih metara, proveo 15 godina.

Vezani članci Odšteta za uništene usjeve i kuće u Požeštini - 9 Razmjeri štete u Požeštini: Prinos po hektaru ječma inače je do osam tona, a na jednom polju požnjeli 20 kilograma Spašen medo u požaru Prikuplja se pomoć za obitelj kojoj je izgorio stan, žena pred porodom. U manje od 24 sata donirano gotovo 23.000 eura: "Na neki način me sram..."

VIDEO Bez ovoga nećete moći prodati stan

Njegov odvjetnik tvrdi da je odluka suda 'sve u svemu zadovoljavajuća'.

'Presuda jasno upozorava kako eksploatirane stanare, tako i stanodavce koji iznajmljuju prostore nedostojne za život, iskorištavajući ljudsku bijedu', naveo je.

Prema fracuskom zakonu, svaka stambena jedinica mora imati barem devet kvadratnih metara životnog prostora i visinu stropa od najmanje 2,20 metara.

Nedavnim istraživanjem utvrđeno je da više od 177.000 stanova u privatnom vlasništu na širem teritoriju Pariza ne zadovoljava minimum kriterija stanovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook