Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je otvoren 37. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

"Usprkos poraznim brojkama koje prate hrvatsko izdavaštvo u zadnje četiri godine – a po podacima iz zajednice nakladnika oni govore o padu naklada i gubitku radnih mjesta za 50 posto, te padu prihoda od 30 do 60 posto – Interliber je i u te posljednje četiri godine zadržao jednak broj posjetitelja, oko stotinu tisuća, a prihod i prodaja čak pomalo i rastu", kazala je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je obišla izložbene prostore sajma u Paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma.

Vezani članci Slika nije dostupna Najčitanija knjiga trenutno u Hrvatskoj je... Slika nije dostupna Kakve knjige najčešće čitate?

"To znači da mi doista imamo ljude koji žele kupiti knjigu i to ljude koji čekaju upravo ovaj sajam da bi mogli do knjige doći u okruženju različitom od uobičajenoga", napomenula je.

Jedna od najvažnijih politika u Europi, koje se tiču knjige, ona je poticanja čitanja, istaknula je ministrica. Najavila je da bi oko 15. siječnja 2015. za javnu raspravu trebala biti spremna strategija poticanja čitanja, "koja će odgovoriti na pitanje imamo li publiku koja čita i znamo li u novom svijetu multimedije odgajati novu publiku".

Koliko knjiga godišnje čitate?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook