Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjižni sajam

Najčitanija knjiga trenutno u Hrvatskoj je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponuda Interlibera prati čiteljske trendove – ove godine se u Hrvatskoj najviše čitalo 'Pedeset nijansi sive'

Interliber ove godine neće razočarati ljubitelje knjige, jer su izdavači pripremili pregršt novih naslova među kojima ima popriličan broj svjetskih bestsellera, a sajam će posjetiti i jedan od trenutno najzanimljivijih pisaca, Adam Johnson. On će predstaviti svoj roman 'Sin gospodara siročadi' za kojeg je dobio Pulitzera. Čitatelji koji već godinama čekaju nastavak velikog hita 'Vrag nosi Pradu' imaju razloga za zadovoljstvo jer na Interliber stiže 'Osveta nosi Pradu' autorice Lauren Weisberger. Glavna junakinja iz prvog romana se spletom raznih okolnosti opet sreće s bivšom šeficom, zloglasnom urednicom Mirandom Priestly. Mirandu je u filmskoj verziji prvog romana fenomenalno utjelovila Meryl Streep zbog koje je knjiga dobila još veću popularnost.

Pročitajte i ovo Sajam lova - 4 Skup sport U Hrvatskoj nikada više lovaca: "Žica je jednim dijelom napravila probleme, no sve je više divljači" Slika nije dostupna Međunarodni sajam knjiga Otvoren jubilarni 40. Interliber: Više od 300 izlagača iz 16 zemalja

>> Evo na što prosječan Hrvat potroši 100 kuna!

'Poruka u boci' naziv je novog romana jednog od čitanijih autora u hrvatskim knjižnicama Jussija Adler-Olsena za kojeg mnogi kritičari tvrde da je bolji od svog slavnijeg sunarodnjaka Stiega Larssona. Olsen je tipični predstavnik mračne atmosfere danskih krimića, a njegov roman 'Žena u kavezu' cijelu je ovu godinu među najčitanijim knjigama u Hrvatskoj.

Interliber neće zaobići ni novi naslov Amosa Oza koji ima puno poklonika kod nas, a Ozov novi roman koji nas čeka na sajmu je 'Među svojima'. Roman 'Bez milosti' još je jedan od aduta ponude sajma, a autor je Kazuo Ishiguro. Dugoočekivani novi roman Zadie Smith stiže taman na Interliber, a njezin 'London NW' nastajao je punih sedam godina. Autor koji svaku knjigu pretvara u bestseller, John Grisham također će biti zastupljen na sajmu s novim romanom 'Parničari'.

'Robokalipsa' Daniela H. Wilsona još je jedan mega hit po kojem Steven Spielberg snima film, a riječ je o znanstvenoj fantastici. Jedan od intrigantnijih naslova na sajmu je 'Tjeraj svoj plug preko mrtvačkih kostiju' spisateljice Olge Tokarczuk, mračni krimić čija se radnja odvija u zabačenoj seoskoj zajednici koju pogađa serija tajanstvenih ubojstava. 'Plavooki dječak' novi je roman Joanne Harris, koju smo upoznali preko njenog hvaljenog romana 'Čokolada' tako da će i ljubitelji ovog žanra doći na svoje, a kao najveći hit sajma mogla bi se pokazati autobiografija Malale Yousafzai, 'Ja sam Malala'. Malala je pakistanska aktivistica kojoj su talibani pucali u glavu prije godinu dana nakon serije njezinih političkih aktivnosti.

>> Belgijci srušili svjetski rekord: Knjige padale poput domina!

Po novitetima koji će biti predstavljeni vidi se da ponuda prati navike čitatelja. Naime, prema top listi mreže hrvatskih knjižnica u posljednja četiri mjeseca pokazujuse da Hrvati najviše vole beletristiku. Najčitaniji, a i najprodavaniji roman ove godine je, možda i očekivano 'Pedeset nijansi sive' kao i svi njegovi nastavci. Zatim dolazi Jo Nesbo čijih se čak šest romana nalazi među najčitanijima u zadnja četiri mjeseca, ali najpopularniji je 'Snjegović'.

'Inferno' Dana Browna koji je objavljen ovog ljeta već se 'primio' za publiku tako da mu nije trebalo puno da se probije među trideset najčitanijih. Tu je zatim cijeli niz krimića nekih od najboljih krim-pisaca današnjice koji su u zadnjih 120 dana posuđivani nekoliko desetaka tisuća puta. Ken Follet, Carlos Ruiz Zafon, Michael Connelly, James Patterson, Camilla Laeckberg samo su neki od najčitanijih autora u Hrvatskoj, ali tu se zatekao i George R. R. Martin po čijem se romanu radi serija 'Igre prijestolja'. Jedini domaći autor koji se među ovim imenima probio među prvih trideset je Mani Gotovac s romanom 'Zima – proljeće (Fališ mi)'.

Interliber počinje 12., a završava 17. studenog. Ulaz je besplatan, a sajam će raditi svaki dan od 10 do 8.00 sati navečer. Na sajmu se očekuje oko 100.000 posjetitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene