Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac je od škole dobio odštetu od 80 tisuća dolara pod uvjetom da nitko ne sazna o uvjetima nagodbe, ali njegova kćer tu je informaciju podijelila sa svojih više od tisuću prijatelja na Facebooku


Patrick Snay bio je ravnatelj jedne škole u Floridi, no nakon što mu škola 2010. godine nije produžila ugovor, on se odlučio na sudsku tužbu jer je smatrao da je žrtva diskriminacije (zbog životne dobi) te da je riječ o osveti protiv njegove kćeri koja tada bila učenica te škole.

Kakav pametnjaković! Provocirao policiju na Facebooku pa završio u zatvoru

Vezani članci Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu" Darko Krušlin, voditelj Službe policije PU krapinsko-zagorske Interventna policija ispred osnovne škole: Objavili koliko su dosad prijava podnijeli zbog nemilih scena u Krapinskim Toplicama

Sljedeće godine uspio se nagoditi s Gulliver Preparatory školom te mu je obećano 10 tisuća dolara koje mu duguju od ranije i 80 tisuća dolara odštete zbog diskriminacije. Jedini uvjet da on dobije ovaj novac jest što nagodba koju je škola sklopila s njima mora ostati u tajnosti i informacije o njoj nikada se ne smiju pojaviti u javnosti. Obitelj Snay s ovim je novcem planirala otići na putovanje u Europu, što je naročito razveselilo Patrikovu kćer Danu, kojoj su roditelji 'zaboravili' reći da nitko ne smije saznati za novac od nagodbe.

'Mama i tata Snay dobili su slučaj protiv škole Gulliver. Gulliver službeno plaća moj put u Europu ovog ljeta. SUCK IT' – ovu je poruku napisala oduševljena Dana na Facebooku na kojem ima više od tisuću prijatelja, a dio njih išao je s njom u školu u Gulliver. Njena objava na Facebooku brzo je došla i do odvjetnika ove škole na Floridi koji su, s obzirom da je prekršena stavka ugovora o tajnosti, odbili isplatiti ranije dogovorenu odštetu. Slučaj je završio na sudu koji je prošlog tjedna donio očekivanu odluku prema kojoj škola više nije dužna platiti odštetu.

Žele spriječiti djecu da unište živote na Facebooku!

Na Cnetu su prenijeli izjavu Patrika Snaya koji je novinarima rekao kako su oni bili svjesni restrikcija i kako nitko ne smije saznati o Gulliverovoj odšteti te mu je sada jasno kako je na to trebao upozoriti svoju kćer. No, s obzirom da joj je prešutio najvažniju stvar iz nagodbe, ta se informacija ubrzo proširila najvećom društvenom mrežom na svijetu, što ga je na kraju koštalo gubitka 80 tisuća dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook