Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražite ga

VIDEO i FOTO Ovako Tolkienovo Međuzemlje izgleda iz svemira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo da i ne postoji izmišljeni svijet fantastike koji toliko plijeni pažnju, koliko Tolkienovo Međuzemlje. Jedna slovačka tvrtka potrudila se pretvoriti Tolkienov svijet u planet i omogućiti svakome da ga istraži.

Slovačka tvrtka Outerra još je pretprošle godine predstavila svoj 3D planetarni grafički engine i njihov svijet, simbolično nazvan Anteworld. Nedavno su predstavili i još jedan svijet, onaj Tolkienov, a baš kao što možete istraživati Anteworld, možete istražiti i Međuzemlje.

Outerra je zapravo udružila snage s tvrtkom za proizvodnju video igara kako bi jednostavne crteže pretvorili čitav planet, prenosi Wired. Probajte zamisliti pogled iz svemira na Međuzemlje. Sada to možete i virtualno doslovce učiniti.

Ovo je najveća računalna igra ikad napravljena!

Iako su u Outerri naveli kako trenutno koriste takozvane "vanilla" texture i okoliš, što kao rezultat daje snijeg u Mordoru, pejzaži koji se mogu vidjeti, jednostavno oduzimaju dah i ne bi ih se posramila kakva turistička brošura, pogotovo ne s međuzemlja, da ono doista i postoji.

Rudnici Morije i drugičvrsti objekti nisu napravljeni, no iz Outerre poručuju kako rade na dodavanju novih detalja. Ipak, možete istraživati sve ostalo i popeti se na vrh Misty Mountainsa ili Lonely Mountain te preletjeti Fangorn šumu ili Mirkwood šumu.

Pogledajte galeriju i priloženi video, a za one koji žele sami istražiti Međuzemlje, instalaciju možete pronaći OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene