Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izložbeni model iPada Air eksplodirao je u jednog trgovini u Australiji, nakon čega je trgovina evakuirana, a stvar su riješili vatrogasci


Apple je tijekom proteklih godinu dana imao probleme s nekim modelima iPhonea koji su se zapalili – jedan takav slučaj zabilježen je i u Hrvatskoj, a čini se da bi ova kompanija mogla imati sličnih problema i s novom generacijom iPada. Veliki broj novinara nahvalio je iPad Air koji je manji, ali i još snažniji u odnosu na prethodne modele te je za mnoge ovo trenutno najbolji tablet koji se može kupiti na tržištu.

No, čini se da niti ovaj uređaj nije bez mana jer se jedan model iPada Air zapalio početkom ovog mjeseca u jednoj trgovini mobilnih telefona u Canberri u Australiji. iPad koji je u trgovini bio povezan s punjačem odjednom je eksplodirao i zapalio se te su iz njega počele frcati iskre i pojavio se dim, a koliko je situacija bila ozbiljna najbolje govori podatak da su na teren pozvani vatrogasci, dok je cijela trgovina evakuirana zbog velikog dima.

'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!'

Novinari Daily Maila kontaktirali su glasnogovornika Vodafonea u čijoj se trgovini zapalio iPad te je on rekao kako je iz dijela gdje se nalazi punjač izložbenog modela iPada izbio plamen te kako se trgovina brzo napunila dimom, a srećom cijeli je incident prošao bez ozljeda zaposlenika i posjetitelja trgovine.

iPad Air u potpunosti je uništen, a nakon što su čuli za ovaj incident, iz Applea su poslali svoje ljude koji moraju ispitati u čemu je bio problem (na Daily Mailu kažu kako je gotovo sigurno došlo do pregrijavanja), no iz ove kompanije još ne žele davati objave za javnost tako da službeni razlog zapaljenja nije poznat, kao što nije poznato je li riječ o izoliranom slučaju ili ovakav scenarij prijeti još nekim vlasnicima iPada Air.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook