Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuništivi veteran

Slavi 22 godine u svemiru: Ovo su najbolje fotke teleskopa Hubble

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako NASA-in Rover Curiosity plijeni pažnju javnosti fantastičnim fotografijama krajolika s Marsa, ne treba zaboraviti NASA-inog pravog svemirskog veterana - teleskop Hubble. Niže priložene fotografije samo su mali podsjetnik 22 godine njegova rada.

To je ujedno i najduža misija NASA-e u svemiru, a Hubble se okrenuo oko zemlje već nebrojeno puta brzinom 8 kilometara u sekundi.

Pročitajte i ovo Petrinja iz zraka nakon potresa Organiziraju pomoć Razorni potres ujedinio Hrvatsku: Nakon prvotnog šoka i domaće su zvijezde odlučile pomoći Slika nije dostupna Zakon jačeg Znanstvenici dokazali 'kanibalizam' kod galaksija

>> Smrt jedne zvijezde: Ovako će umirati i naše Sunce...

Tijekom njegovih 22 godine rada u Zemljinoj orbiti, taj teleskop veličine školskog autobusa, na Zemlju je poslao stotine tisuća fotografija, koje su znanstvenicima omogućile da zavire u najudaljenije kutke svemira i vide najdalje zvijezde i galaksije.

Hubble je pomogao znanstvenicima u određivanju starosti svemira, a promijenio je i naše poimanje svemira, zauvijek. Podsjetite se nevjerojatnih fotografija svemirskog teleskopa Hubble, koje su priložene u galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene